Trygga Hundmöten -Jönköpings län

Trygga Hundmöten -Jönköpings län13 Oct 09:00 - 17:00 - Bor
Hundtrixet

Route
More info

Har du en hund som gör utfall mot andra hundar? Det här är en workshop där vi tränar tillsammans i liten grupp för att rehabilitera hundar som har svårt för hundmöten.

Att ha en reaktiv hund som gör utfall är otroligt stressigt för både ägare och hund. För varje utfall riskerar problematiken förvärras pga lättnads-känslan som uppstår, via negativ förstärkning, då distansen till vovven din hund gjort utfall mot ökas. Ofta blir hunden värre när den går i koppel men att ha den okopplad är ju långt ifrån en praktisk lösning.

Målsättningen med workshopen är att så frön till positiv förändring hos hundarna och ge ägarna verktyg som de sedan kan jobba vidare med. Vi tränar med metoder som främjer hundarnas välbefinnande och bygger tillit; i första hand Positiv Förstärkning, TTouch & Skvallerträning.VIKTIGT - OM PAUSERNA
Reaktiva hundar bör hållas i bilen när de inte tränar eller rastas för att undvika sensitiering och explosioner. De måste alltså vara vana att vistas i ägarens bil och uppleva bilen som en trygg plats.

VIKTIGT - OM TRÄNINGEN
All träning kommer ske utomhus. Din hund och du måste alltså vara OK att träna ute även om det regnar!

DELTAGARE
Max 6 ekipage med reaktiva hundar och deras ägare! Dessa ägare kommer även få några enkla uppgifter att träna på hemma innan workshopen.

PRIS
Deltagare med hund 1650 kr (max 6 st)
Deltagare utan hund 1000 kr (max 4 st)

Med reservation för eventuella fel eller ändringar.

BOKA BILJETT:
För anmälan och information, kontakta Marianne på marianne@hundtrixet.se eller 0732-001225.

Anmälan är bindande.

Mer information om hur Milene arbetar med reaktiva hundar kan man få i följande inlägg:
www.milenewallin.com/nar-explosionerna-upphor/
www.milenewallin.com/hurra-for-maggie/

Milene är certifierad TTouch Instruktör för Husdjur och diplomerad Beteendevetare och Instruktör för Hund och Katt. TTouch Träning utvecklades av Linda Tellington Jones för 35 år sedan och används idag världen över av bland annat instruktörer, veterinärer och ägare på såväl hundar som hästar, katter och andra djur.

Läs mer om TTouch på www.milenewallin.com/vad-ar-ttouch/ .

Mer information om Milene och hennes utbildning finner du på www.milenewallin.com/om-mig/.


Past Events

Helgkurs i Viltspår mot Anlagsklass

05 May 09:00 - 06 May 16:00 05 May 09:00 - 06 May 16:00 - Bor Bor
Hundtrixet Hundtrixet
Inga förkunskaper behövs. Datum: Lördag 5 maj 9.00 17.00 Söndag 6 maj 9.00 16.00 Kursledare: Ewa Zander, Ewa är viltspårdomare, viltspårinstruktör och eftersöksinstruktör...   More info


© 2019 Siguez