Konstnärssamtal: Jone Kvie och curator Camilla Påhlsson

Konstnärssamtal: Jone Kvie och curator Camilla Påhlsson14 Mar 18:00 - 19:00 - Gothenburg
Göteborgs konstmuseum

Route
More info

Den norska konstnären Jone Kvie (f. 1971, Stavanger) utforskar rumslighet genom skulptur och installation med fokus på form, material och vikt. Med utställningen Metamorfos lämnar Kvie sitt tidigare tema om universum med fallna stjärnor, gasmoln och meteorer för att komma tillbaka till jorden som plats för inspiration. Möt konstnären i ett samtal med curatorn Camilla Påhlsson där han berättar om nya infallsvinklar på sitt konstnärskap med fokus på processen bakom utställningen.

När konstnärer har möjlighet att experimentera bryter de ny mark, vilket kanske förklarar varför så många av Göteborgs konstmuseums produktioner markerar nya faser i konstnärernas karriärer. I samtalet riktas också uppmärksamhet mot en av konstens mest uttalade förmågor – utformningen. Hur har verken tillverkats och hur gestaltas rumslighet?Karaktäristiskt för Kvies verk är att han ställer frågor kring vad en skulptur kan vara. Han fascineras av formens möjligheter och abstrakta association bortom de mest direkta referenserna. Centralt i konstnärskapet är tredimensionella verk där han placerar betraktaren i relation till dessa.

Plats: Stenahallen där utställningen Metamorfos visas
Begränsat antal platser (ca 40). Platsbiljett finns att hämta i receptionen from torsdag 8 mars kl 11.
Fri entré till föreläsningen.

Läs mer om utställningen Metamorfos med Jone Kvie på vår webb: goteborgskonstmuseum.se/utstallningar/jone-kvie/

Foto: Camilla Påhlsson, Göteborgs konstmuseum. Courtesy of the artist, ELASTIC Gallery and Nils Staerk.


Guidad visning konstmuseet

11 Apr 18:30 11 Apr 18:30 - Gothenburg Gothenburg
Göteborgs konstmuseum Göteborgs konstmuseum
Guidad visning med fokus på Rembrant, skymningsmåleri och verket Batavernas trohetsed. Medlemmar bjuds på guidening. Inträde ej klart...   More info


© 2018 Siguez