Författarbesök: serieförfattare Hanna Gustavsson

Författarbesök: serieförfattare Hanna Gustavsson12 Apr 19:00 - 20:30 - Gothenburg
Lundby bibliotek

Route

Hanna Gustavsson är serieskapare och illustratör. Hennes seriealbum "Nattbarn" och den fristående uppföljaren "Iggy 4-ever" har mötts av strålande recensioner - och nu kommer Hanna på besök för att berätta om sitt författarskap och serieskapande!

Nattbarn mottog priset Urhunden år 2014 för bästa svenska serie, och Iggy 4-ever nominerades året efter till Augustpriset i kategorin bästa barn-/ungdomsbok. Utöver detta har Nattbarn även filmatiserats.

De båda böckerna handlar om Iggy, en tonåring med stora delar både integritet, vilja och osäkerhet. Iggy brottas med många av tonåringens vardags- och känsloproblem där allt känns och är intensivt. Men vi får också följa henne i bilder som beskriver den andra sidan av vardagen; att känna sig ensam; att vara för sig själv; och att lära känna sig själv.Sagt om Hanna Gustavsson:
"Gustavsson [märker] ut sig, bland annat genom den trovärdiga personskildringen som jag inte bara iakttar utan verkligen känner. […] Gustavsson har en detaljrikedom där varje sida rymmer mängder av gömda skatter, samtidigt som vi är långt ifrån något Lööfskt tecknarsätt – allting är stiliserat, men oroande snett och fult."
(LitteraturMagazinet)
------------------------------
OBS. Föredraget är gratis, men det är bgränsat antal platser. För att boka plats ring 031-3667101.
I samarbete med ABF.
---------------------------------© 2019 Siguez