Öppen Självhjälpsgrupp endast för kvinnor 16/4 kl.18-20.30

Öppen Självhjälpsgrupp endast för kvinnor 16/4 kl.18-20.3016 Apr 18:00 - 20:30 - Gothenburg
Självhjälpshuset Solkatten

Route

OBS!
- Endast för kvinnor!
- Tänk på att boka din plats, det räcker INTE att klicka i "Kommer" i evenemanget!

Nu kör vi en till Öppna Självhjälpsgrupper för bara kvinnor. Vi erbjuder därför ett nytt tillfälle måndag 16/4 kl.18:00-20:30.

OBSERVERA!
Tänk på att det INTE räcker att ha klickat i "Kommer" här för att ha en av de tio platserna. De första tio som har ringt eller mejlat får en plats.

Information om evenemanget:Vill du vara med i en Öppen Självhjälpsgrupp för kvinnor?

I så fall är du varmt välkommen till Solkatten och prova på det måndag 16/4 kl. 18.00-20.30.

Vad är då en Öppen Självhjälpsgrupp och vad menas med att den är öppen?
Jo, det betyder att det kan komma olika eller samma personer varje gång. Du kan m.a.o. själv välja hur många gånger du vill vara med, allt från att bara prova på en gång till att vara med varenda gång. Tillfällena planeras att äga rum på olika veckodagar och tider, allt för att maximera chansen, för alla att kunna delta.

Vad är syftet med Öppna Självhjälpsgrupper och vilka kan anmäla sig?
I väntan på gruppstart, kan vi erbjuda tillfällen då vi har Öppna Självhjälpsgrupper.

Öppna Självhjälpsgrupper är bl.a. skapade för att alla dem som står i kö för att komma med i en egen grupp, ska få möjlighet att ta del av Solkattens verksamhet medan de väntar på en egen gruppstart. Alla är naturligtvis välkomna att anmäla sig, man behöver m.a.o. INTE stå i kö till någon annan grupp på Solkatten för att få delta i en Öppen Självhjälpsgrupp. Tillfällena blir en möjlighet att prova på hur det är att sitta med i en självhjälpsgrupp. Den första halvtimman berättar vi lite kort om Solkatten och hur grupperna hos oss fungerar. För dem som tidigare varit med i en grupp på Solkatten eller redan varit med och fått ta del av en sådan informationsstund, så räcker det att komma senast en halvtimme efter den utsatta tiden. Det räcker m.a.o. att vara med på en sådan informationsstund, sedan är det fritt fram att bara komma med och dela i cirkeln.

Hur många kan det vara med varje gång?
Vi har i nuläget begränsat antalet till max tio personer varje tillfälle, främst p.g.a. att Solkattens rum inte rymmer fler personer åt gången. Vi ser dock stora möjligheter för den här typen av grupper att växa ur Solkattens lokaler och då kommer vi mötas i andra lämpliga lokaler.

Vad gör en då i en självhjälpsgrupp, kanske du undrar?
Om du redan har gått i en sådan grupp, så vet du att vi t.ex. använder den s.k. “Rundan”, när vi delar det som finns inom oss. Rundan är en metod för att kunna mötas från hjärtat på ett annat sätt än det vi oftast är vana vid. Där får vi t.ex. tala till punkt, utan att bli avbrutna och få ovälkomna råd, eller att någon annan helt plötsligt tar över och börjar prata om sig själv. Vi delar på samtalsutrymmet och får träna oss i att tala i jag-form istället för den alltför vanliga man-formen, som gör att vi distanserar oss från de tankar och känslor som finns inom oss.

Vad är skillnaden på en Öppen Självhjälpsgrupp med ett tema och utan tema?
Att gruppen är öppen kan också betyda att den saknar ett visst tema. Det innebär att du kan dela inom precis vilket område du vill. Det kan vara allt ifrån att du vill utveckla din förmåga att uttrycka dig verbalt, stärka din självkänsla, få ta del av andras delningar, till att du har en anhörig med drogproblematik eller svårigheter med egen psykisk ohälsa. Allt är välkommet i Solkattens Öppna Självhjälpsgrupper. När gruppen har ett visst tema, så delar vi mer utifrån och runt just det ämnet.

Vad kostar det att vara med i en grupp på Solkatten?
Det här är en av de bästa och mest viktiga hörnstenarna i Solkattens verksamhet. Ingen ska behöva tacka nej till att vara med i en självhjälpsgrupp p.g.a. att de inte har råd, så det kostar endast 10 kr/tillfälle och då ingår fika. För den som absolut inte har 10 kr är välkommen i alla fall. Vi har en bössa i varje rum där alla ombeds att lägga 10 kr varje gång för kaffe, te, ljus, lokal m.m. Det går också bra att Swisha sin tia till Solkattens Swishnummer som är: 123 33 99 862.

Du kan också stödja Solkattens verksamhet genom att bli stödmedlem för endast 100 kr/år. På det sättet är du med och bidrar till att andra med sämre ekonomiska resurser än du kan få ta del av vår verksamhet. Du kan antingen Swisha din medlemsavgift eller betala in den på Solkattens bankgiro 5065-2452. Det är viktigt att du skriver ditt namn och att betalningen är en medlemsavgift.

Finns det fler bokade datum för Öppen Självhjälpsgrupp?
Ja, vi lägger ständigt upp nya tillfällen för våra Öppna Självhjälpsgrupper, så håll utkik på vår Gilla-sida som heter Självhjälpshuset Solkatten.

Hur bokas en plats i den här gruppen?
Det finns flera sätt att boka en plats:
Ring oss på 031 - 42 32 26
Mejla till solkatten@sjalvhjalp.com

Vi behöver veta vad du anmäler dig till, ditt namn samt gärna både din mailadress och ditt telefonnummer. Observera att det INTE räcker att klicka i “Kommer” på Facebook, även om du mycket gärna får göra det. Om du är intresserad av att delta i den här typen av grupp och inte kan just den här gången, ser vi gärna att du klickar i “Intresserad” på Facebook. Det bidrar nämligen till att fler får vetskap om Solkattens verksamhet. Du är också varmt välkommen att sprida evenemanget på Facebook och på annat sätt i ditt kontaktnät.

Varmt välkommen till Självhjälpshuset Solkatten
Annette & Gun

PS
Tänk på att komma i tid då vi vill kunna starta i tid, oavsett om du ska vara med på informationen den första halvtimmen eller komma direkt till cirkeln.


Past Events

Öppen Självhjälpsgrupp med tema Följ ditt hjärta kl. 17.00

19 Apr 17:00 - 19:30 19 Apr 17:00 - 19:30 - Gothenburg Gothenburg
Självhjälpshuset Solkatten Självhjälpshuset Solkatten
Nu startar vi något nytt, Solkattens Öppna Självhjälpsgrupp med tema Våga leva din längtan som bor i ditt hjärta . Första tillfället är torsdag 19/4-18 kl.17:00-19:30 och alla...   More info

Varmt välkommen på vår igångsättarkurs 14-15 maj 2018

14 May 09:00 - 15 May 16:00 14 May 09:00 - 15 May 16:00 - Gothenburg Gothenburg
Självhjälpshuset Solkatten Självhjälpshuset Solkatten
Du som vill bli igångsättare för Solkatten och för dig själv. Använda dina erfarenheter som stöd för andra att finna sin egen inre kraft. Som igångsättare bidrar du med ett...   More info


© 2019 Siguez