Kulturkoftor - Celia B. Dackenberg

Kulturkoftor - Celia B. Dackenberg16 Apr 18:00 - 19:00 - Holmsund
Holmsunds bibliotek

Route

Livet, konsten och saker att sticka. Celia B. Dackenberg, författare och formgivare berättar om sin nya bok Kulturkoftor.

I boken följer hon en rad kulturpersoner i jakt på dolda samband, stickspår och spännande historier. Genom att sticka deras plagg närmar hon sig livsöden och kulturgärningar. Koftorna får liv och berättar om personliga tragedier, kärlek och tröst.

Kärleken till stickning löper som en röd tråd genom denna hyllning till livet och skaparkraften. Spännande läsning och stickbeskrivningar varvas med dokumentärbilder och porträtt som letats fram ur arkiven. I nytagna, smått magiska fotografier återskapar Stellan Herner stämningar och miljöer kring huvudpersonerna och deras kläder.Celia B. Dackenberg är utbildad bildlärare från Konstfack och mångårig redaktör och chefredaktör för tidskriften Hemslöjd.

Inträde 30 kr, biljetter finns att köpa på Holmsunds bibliotek två veckor i förväg.

Välkommen!

Medarrangör: ABF
Författarbild: Göran Segeholm


Past Events

Författarbesök Arne Müller

24 Apr 18:00 - 21:00 24 Apr 18:00 - 21:00 - Holmsund Holmsund
Holmsunds bibliotek Holmsunds bibliotek
Arne Müller kommer till Holmsunds bibliotek och pratar om sin bok Stockholm, städerna och resten . Kostnadsfritt arrangemang, begränsat antal platser. Biljett finns att hämta på...   More info


© 2019 Siguez