Handsömnad av kroppar och dockor

Handsömnad av kroppar och dockor01 Jul 08:40 - 05 Jul 12:00 - Insjön
Sätergläntan

Route
More info

Vi arbetar i textil och utforskar tekniker för att forma kroppsdelar med stygn, ett slags fritt, tredimensionellt broderi.
Figurer växer fram direkt ur materialet, utan skiss. Handsömnaden ger utrymme för samtal. Vi pratar om kroppsskulpturer och dockor ur historiska och samtida perspektiv och reflekterar över vad vi läser in i olika kroppsliga uttryck.

Under kursens gång kommer du även få ta del av föreläsningar om dockor och kroppsskulpturer med historiska och samtida exempel. Vi fokuserar på konstnärer som använt sig av textila material och tekniker. Den här genomgången ligger till grund för våra vidare samtal under kursveckans och arbetets gång.

Du börjar med att sy en hand utifrån en steg-för-steg beskrivning av hur du kan forma med stygn. Den tekniken använder du sedan till att sy en egen figur /docka /kroppsdel.Kristina Skantze arbetar med sydd skulptur; varelser, kroppar och dockor. Hon är utbildad i textilkonst vid bl a Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och Konstfack i Stockholm. Hennes konstnärliga verksamhet är baserad i Stockholm och hon ställer regelbundet ut sina skulpturer i Sverige och internationellt. Kristina arbetar även med rörliga dockor i film- och teaterprojekt och har studerat dockmakeri i Prag och Los Angeles.

Mer information och anmälan: www.saterglantan.se/produkt/handsomnad-av-kroppar-och-dockor/© 2019 Siguez