Makteliter i civilsamhället - finns de?

Makteliter i civilsamhället - finns de?14 Mar 08:30 - 09:30 - Lund
Studieförbundet Vuxenskolan Skåne

Route

Vilka är det som leder och styr organisationer i civilsamhället? Vilka nätverk ingår de i och hur rör de sig mellan olika maktsfärer?

Det är några frågor som Håkan Johansson, professor vid Socialhögskolan, Lunds universitet, och hans forskargrupp ska ta reda på i sin forskning om nätverk och makteliter inom civilsamhället.

Frågan är av stor betydelse på grund av tilltagande maktskillnader inom och mellan organisationer inom civilsamhället, men också för att vissa civilsamhällesaktörer fått access till exklusiva arenor där samhällets beslutsfattare möts för formella och informella överläggningar.

Även om detta är en utveckling som diskuterats har den inte blivit systematiskt analyserad. Fokuset på eliter i civilsamhället utmanar tidigare forskning som främst sett civilsamhället som en arena för medborgerlig mobilisering och deltagande. Programmet utvecklar elitforskningen genom att fokusera på en grupp som sällan studerats som en elit. Forskargruppen kommer att studera eliter inom civilsamhället samt hur de ingår i elitgrupper på andra samhällsarenor.På detta frukostseminarium kommer Håkan Johansson att presentera det pågående forskningsprojektet som har fått 35 miljoner kronor från Riksbankens jubileumsfond och som kommer att pågå de närmaste åren.

Välkommen att anmäla dig kostnadsfritt via Biljett-länken ovan
Vi bjuder på frukost från kl 8.00© 2018 Siguez