Lärarkväll om Raoul Wallenberg

Lärarkväll om Raoul Wallenberg14 Mar 16:30 - 19:00 - Stockholm
Nobel Museum

Route
More info

Raoul Wallenberg Academy och Nobelmuseet bjuder in till en kostnadsfri lärarkväll för dig som är högstadie- eller gymnasielärare. Du får se en förhandsvisning av en film om Raoul Wallenberg och delta i en efterföljande workshop kring självledarskap. Vi bjuder även på lite mat.

OM FILMEN
Raoul Wallenbergs livshistoria är en historia som berör. Den innehåller många situationer som Raoul Wallenberg Academy ofta använder för att förklara och illustrera vad som gjorde att Raoul kände att han måste åka till Budapest och bidra. Det är en berättelse som inspirerar.

FILMEN SOM VERKTYG I KLASSRUMMET
Vi vill att fler ska kunna berätta den inspirerande historien om Raoul. Därför har vi valt att filmatisera hans livshistoria. Via Raoul kan unga människor få inspiration att se sin en egen förmåga och lita på den. Alla kan göra skillnad och bidra till ett mer medmänskligt samhälle. Raoul Wallenberg är en förebild som unga kan spegla sig i. Filmen visas för att lyfta Raoul Wallenberg och hans mod att stå upp, och agera, för det han tyckte var rätt.FLER VERKTYG FÖR DIG SOM LÄRARE
Lär vi elever att lyssna till sin inre kompass idag? Hur främjar vi en kultur där alla vågar visa civilkurage? Ni som lärare är otroligt viktiga och kan hjälpa elever att utveckla sitt självledarskap, att hitta sin Raoul.

Filmen är en del av Raoul Wallenberg Academys lärarfortbildning “Självledarskap som skapar skillnad“ som erbjuder verktyg för att stärka ungas empati och civilkurage. Kursen erbjuder även kunskap och inspiration om att leda sig själv för att kunna leda andra. Den stärker skolans värdegrundsarbete. Läs mer om kursen och anmäl dig här: raoulwallenberg.se/utbildning/train-the-trainer-program/ Lisa Gawell, utbildningsansvarig på Raoul Wallenberg Academy, finns på plats den 14 mars för att berätta mer om kursen.

Filmen är gjord av Carl Eneroth, Stockholm Social Innovation Lab, Kira von Knorring Nordmark, Judit Horvath Lindberg under projektledning av Lisa Gawell. Alla finns på plats den 14 mars.

PROGRAM
16:30 – Hjärtligt välkomna och möjlighet att se Nobelmuseets utställningar innan programmet börjar
17:00 – Raoul Wallenberg Academy och Nobelmuseet hälsar välkomna.
17:15 – Visning av filmen.
18:15 – Workshop kopplat till filmen som ett verktyg i klassrummet för att undervisa i självledarskap. Görs tillsammans med servering av tilltugg och dryck.
18:55 – Avrundning och avslut

Begränsat antal platser. Anmälan på sv-se.invajo.com/event/raoulwallenbergacademyochnobelmuseet/förhandsvisningavfilmomraoulwallenberg. Vid förhinder vänligen kontakta oss snarast möjligt via annika.hedas-falk@nobelcenter.se.

Onsdag 7 mars är sista dagen för anmälan.

Vi ser fram emot att ses!


Vår diabetes

23 Mar 18:00 - 19:00 23 Mar 18:00 - 19:00 - Stockholm Stockholm
Nobel Museum Nobel Museum
Nobel Center c/o presenterar ett samtal mellan Peter Jihde, Karin Jihde och Viveca Gyberg. Tack vare upptäckten av insulin, som belönades med Nobelpriset 1923, kan diabetes...   More info

Guided Tour of The Old Town

28 Jul 11:00 - 12:00 28 Jul 11:00 - 12:00 - Stockholm Stockholm
Nobel Museum Nobel Museum
For our confirmed encuentro guests we arrange a guided tour (free of charge!) of the Old Town on Saturday. The guided tour will be held in English. The meeting point is...   More info


© 2018 Siguez