Terapeutisk yoga, 25 timmar

Terapeutisk yoga, 25 timmar26 Oct 08:30 - 28 Oct 17:00 - Stockholm
Yogayama Stockholm

Route

Många gånger brister vi i kunskap om hur vår individuella kropp är byggd och fungerar, något som kan vara både förbryllade och frustrerande när vissa yogapositioner kanske känns helt omöjliga eller till och med smärtsamma att utföra. Oavsett om du tränar yoga mer sporadiskt eller om du har en etablerad och regelbunden praktik finns ett stort värde i att öka förståelsen för rörelseapparaten, dess möjligheter och begränsningar. På så vis har vi förutsättningarna att låta yogapositionerna anpassa sig till människan istället för tvärtom.

Under denna fördjupningskurs fokuserar vi på saker som teknik och linjering, vanliga problemområden i kroppen och hur man kan skräddarsy en yogapraktik för att stötta det individuella.

Under kursen som består av 25 timmar fokuserar vi framför allt på bålstyrka/core och höften.Bålstyrka/Core

Vi känner alla till betydelsen av ett starkt centrum, men kanske inte varför detta är viktigt och hur vi stärker de inre musklerna för mage och rygg. ”Core” – har blivit ett vanligt uttryck för det vi ofta hör beskrivas i media som ”tvättbrädemage”, en djupare betydelse av ordet är att med hjälp av en väl fungerande bålstabilitet kunna röra sig på ett integrerat och funktionellt sätt. Med ett starkt centrum känner vi oss helt enkelt vitala och lätta i resten av kroppen, något som har en stor betydelse för vårt aktiva liv.

Vi utforskar olika dimensioner av vad en hälsosam bålstabilitet betyder både rent anatomiskt och energimässigt. Vi väver samtidigt in hur ”centrering” kan upplevas rent känslomässigt. Vi studerar hur vissa yogapositioner är mer tillgängliga för specifika kroppstyper och kanske mindre användbara för andra. Hur ser begränsningarna ut och hur går det att undvika skador i träningen?

Höften

Vi går in djupare kring vårt höftområde för att öka förståelsen och upplevelsen av kroppens bas: fötter, ben och bäckenbotten. Många gånger brister vi i kunskapen kring hur vår egen kropp är byggd och det är svårt att se anledningen till varför vissa yogapositioner verkar fullständigt omöjliga att närma sig. Detta kunskapsglapp skapar lätt obehag, smärtor och ibland regelräta skador både på yogamattan och i vardagliga livet.

Vi kommer specifikt att undersöka linjeringen i positioner som utgår från kroppens plattform samt titta närmare på känsliga områden där skador lätt uppstår.

Förkunskaper

En bakgrund inom anatomi är bra men inte nödvändigt.

Efter avslutad Kurs:

Genom en balanserad mix av praktik och teori hoppas vi att du lämnar denna helg med ökad förståelse för de djupa bålmusklerna och hur man kan använda dem och hur din kropp är utrustad i förhållande till höftöppnande positioner av olika slag, både stående och sittande. Du kommer att ha större insikt kring vad som fungerar i den egna kroppen och hur man enkelt kan modifiera specifika positioner för olika behov.

Lärare:

Carina Schütt
Carina har en bakgrund bestående av akademiska studier inom beteendevetenskap. Sedan hennes första möte med yoga ägde rum år 2000 har hon studerat och fördjupat sina kunskaper både i Sverige och utomlands. Carina jobbar även som pilatestränare och besitter gedigna anatomiska kunskaper som hon applicerar väl och pedagogiskt förmedlar i sin undervisning. Hon är en generös lärare som entusiastiskt delar med sig av erfarenhet och kunskap till sina elever.

DATUM: 26 – 28 oktober 2018
TIDER: 08.30-17.00
PLATS: Yogayama Jungfrugatan
PRIS: 4800 SEK

Vid frågor, maila tt@yogayama.se


Past Events

Linjering och assistering, 25 timmar

23 Nov 07:30 - 25 Nov 17:00 23 Nov 07:30 - 25 Nov 17:00 - Stockholm Stockholm
Yogayama Stockholm Yogayama Stockholm
Ashtanga Vinyasa yogans grundare Sri K Patthabi Jois lär ha sagt without touch, progress is very slow . Assisteringar är traditionellt en av grundpelarna inom yogaundervisningen...   More info

Yogayama Teacher Training: Spring 2019

05 Jan 07:30 - 13 Jan 17:00 05 Jan 07:30 - 13 Jan 17:00 - Stockholm Stockholm
Yogayama Stockholm Yogayama Stockholm
Det är med stor glädje som vi presenterar Yogayama Teacher Training. Välkommen att fördjupa din förståelse för den yogiska traditionen under ledning av lärare av världsklass...   More info


© 2019 Siguez