Cabaret + konsert: Cosmic Ellington Girls

Cabaret + konsert: Cosmic Ellington Girls13 Apr 18:00 - 19:30 - Växjö
Växjö konsthall

Route

Cabaret, konsert och TV-mackor med Cosmic Ellington Girls som består av Hanna Chawki och Lena Junoff (Primadonnan från Hisingen). Första set blir en anarkistisk och cabaretliknande performance med musikaliska inslag, filmvisning, intervju och lite matlagning. Andra setet blir renodlad musik. Medverkar gör också Nikke Ström, Pontus Torstensson och Matti Ollikainen.

Cabareten görs i samband med utställningen We are all made of stars och i samarbete mellan Växjö konsthall och Föreningen Jazz i Växjö. Läs mer på vaxjo.se/konsthall. Fritt inträde.

OM COSMIC ELLINGTON GIRL
Junoff & Chawki som har detta projekt ihop möttes på frijazzklubben Brötz i Göteborg. Chawki spelade in en lokalTVserie Café Succé med Surreal Lovers som husband. Junoff var med i den andra delen som gäst med en stor G-klav på jumpern. Sen pausades kontakten i många år tills Junoff skulle bli intervjuad om sina sångpålägg på Johnny Bodes skiva Bordellmammas dotter under namnet Gilda.Junoff vägrade att prata om Bode och fick Istället Bo Sjökvist att göra ett radioprogram, en film och en bok om henne. Junoff sökte upp Chawki och ville att Chawki skulle va hennes manager. Pallin på KOLONI frågade om Chawki och Junoff kunde spela tillsammans på deras festival. Så Chawki satte ihop ett band hastigt och lustigt med Harald Svensson på piano och en okänd cowboy på trummor. Sen fick de en annan spelning på JAZZ ÄR FARLIGT – festivalen på Liseberg. Då var Timo Lundgren från UranGBG med och Henrik Olsson på trummor. Cosmic Ellington Girls spelade in en singel förra året med Nikke Ström på bas, Pontus Torstensson på trummor och Ollikainen på piano. The free wheeling single

Nu har Chawki fått ett par jazz-lektioner av Ollikainen och ska själv kompa Primadonnan på nåra gigs. Donnan och Chawki gör varochen sina låtar som inte har så mkt gemensamt förutom att båda två är obotliga anarkister och obekväma rent allmännt. Junoff har turnerat med Duke Ellington och massa annat spännande som tex att lägga sången på skandalartisten Johnny Bodes platta – Bordellmammas dotter – under artistnamnet Gilda. Chawki har ägnat sig åt exesser med Surreal Lovers och filmskådespeleri i ett antal Kubiak-rullar och är känd som en undergroundhjältinna i de kretsarna. Är numer chefredaktör för online-publikationen Göteborg Nonstop där Primadonnan är en fartflängd reporter även om Chawki spökskriver hennes reportage och recept som senast TV-mackan.
------

Photo Daniel Grizelj.© 2019 Siguez